ŞARJ İSTASYONU
LİSANS HUSUSLARI

◾️ Elektrikli araçlar için şarj hizmeti verecek olan şirket, lisansını aldıktan sonra 6 ay içerisinde en az 50 şarj ünitesini en az beş farklı ilçede kurarak şarj ağını oluşturmak zorundadır. Şarj ağındaki ünitelerin en az %5’i, otoyollardaki ünitelerin ise en az %50’si 50 kW ve üstü DC hızlı şarj hizmeti sağlamalıdır.

Şarj ağına bağlı her bir şarj istasyonunda, bulunması halinde AC güçteki şarj ünitelerinin en az birinin Tip-2 şarj soketiyle; bulunması halinde DC güçteki şarj ünitelerinin en az birinin CCS şarj soketi ile donatılmış olması zorunludur

◾️ 2023’te lisans alma bedeli, 668 bin 790 TL, lisans tadil bedeli, 31 bin 220 TL, lisans sureti çıkarma bedeli, 6 bin 690 TL’dır.

◾️ Lisans en fazla 49 yıla kadar verilir.

◾️ Şarj ağı işletmeci lisansı iptal edilen tüzel kişi, bu tüzel kişilikte yüzde on veya daha fazla paya sahip ortaklar ile lisans iptal tarihinden önceki bir yıl içerisinde görevden ayrılmış olanlar dâhil, yönetim kurulu başkan ve üyeleri, lisans iptalini takip eden üç yıl süreyle şarj ağı işletmeci lisansı alamaz, lisans başvurusunda bulunamaz, lisans başvurusu yapan tüzel kişiliklerde doğrudan veya dolaylı pay sahibi olamaz, yönetim kurullarında görev alamaz.

Şarj Hizmeti Yönetmeliğine buradan ulaşabilirsiniz